Zonnepanelen op verschillende gymzalen in de regio

0
180
DOKKUM - onthulling zonnepanelen

DOKKUM – Het weer was te slecht om het dak op te gaan voor de onthulling van de eerste zonnepanelen, maar toch werd er een bescheiden feestje gevierd in de sporthal aan de Ljurk in Dokkum, ter ere van de plaatsing van de zonnepanelen. In de zes samenwerkende gemeenten in Noordoost Friesland worden op verschillende plaatsen zonnepanelen geplaatst. Dit initiatief komt voort vanuit de Agenda Netwerk Noordoost, die in de regio werkt aan concrete projecten die een bijdrage leveren aan een gezonde sociaaleconomische toekomst voor de regio. De zonnepanelen worden geplaatst op verschillende gymzalen en in Damwâld op zalencentrum De Kruisweg. In Kollumerland waren al zonnepanelen op verschillende sportgebouwen geplaatst. De plaatsing van de zonnepanelen is in elke gemeente door een bedrijf uit dezelfde gemeente gedaan. Wethouder Albert van der Ploeg onthulde in Dokkum een paneel ter opening van het project.