Zwembad Electra organiseert een nachtmarathon

0
1513
Electra Zwembad Waterwolf-1

Voor gezelligheidszoekers en doorzetters:

LAUWERZIJL – Zwembad Electra, gelegen tussen Oldehove, Kommerzijl en Lauwerzijl in, komt met iets heel nieuws. Op 5 juli wordt hier voor het eerst een nachtmarathon georganiseerd. Het badpersoneel bestaande uit Jessica Wierenga, Gert Schuitema en Elja Talens heeft er zin in. Want “het wordt vooral een leuke avond, waarbij gezelligheid het belangrijkste is”, vertelt Jessica. Maar wie het wil volhouden om tussen 24.00 uur en 12.00 uur de volgende dag baantjes te zwemmen, moet toch ook een beetje een doorzetter zijn.

“Oh ja,” beaamt Jessica, “want de deelnemers moeten wel doorzwemmen. Het is niet de bedoeling dat ze lekker in het water dobberen of bommetjes van de duikplank gaan maken.” Ze kwam op het idee toen ze ervan hoorde in het zuiden van het land. Het idee om de nachtmarathon aan een goed doel te koppelen, werd al snel weer losgelaten. “Dat is toch weer een hele verplichting voor de deelnemers om dan weer sponsoren te vinden. Terwijl het gewoon een leuke avond moet worden. De teams moeten uit minimaal vier en maximaal acht personen bestaan en er moet altijd één iemand van een team in het water liggen. De teams mogen allemaal een tentje opzetten op de zonneweide, waar we gezellig een kampvuur maken en wat muziek hebben. Niet te hard natuurlijk”, zegt ze met een blik op naastgelegen camping De Waterwolf. “’s Ochtends gaan we gezellig met zijn allen ontbijten. Tenminste, behalve degenen die in het water liggen natuurlijk.”

Hoewel het zwembad regelmatig positief genoemd wordt, merkt ook dit badpersoneel dat het na een slecht voorseizoen belangrijk is alle doelgroepen te blijven trekken. “Je probeert toch telkens wat nieuws. Onze zwemvierdaagse viel dit jaar letterlijk en figuurlijk in het water. We hopen met de nachtmarathon toch weer de jeugd te trekken. Kijk, als je bijvoorbeeld naar het zwembad in Grijpskerk kijkt, dat ligt midden in het dorp en dan is het makkelijker het dorp echt bij het bad te betrekken en activiteiten als een zeskamp te organiseren. Hier is dat weer anders. Gelukkig zijn er nieuwe fietspaden aangelegd, waardoor de jeugd hier makkelijker heen fietst.” Overigens zijn ook ouderen van harte welkom. “Als het maar dertien-plus is.”

Wie ook de strijd aan wil gaan en als team als allereerste met de wisselbeker naar huis wil, kan zich nu aanmelden voor de nachtmarathon. Zoals gezegd start deze 5 juli om twaalf uur ’s nachts. Per team wordt een bedrag van 10 euro inschrijfgeld gevraagd voor onder andere het ontbijt. Er zal de hele nacht toezicht aanwezig zijn. Inschrijven kan bij het zwembad en via jesca_72@hotmail.com. En wie wil oefenen: het bad is geopend vanaf 10.30 uur op woensdag en vrijdag; op de andere dagen van de week vanaf 13.00 uur.