Buiten de bolwerken gratis parkeren

0
137

DOKKUM – Een langgekoesterde wens van ondernemers in Dokkum is in vervulling gegaan met het besluit van de raad om het parkeren op de randparkeerplaatsen in Dokkum gratis te maken. Vanaf 1 juli kan er buiten de bolwerken gratis geparkeerd worden. Binnen de bolwerken is het parkeren tot 11.00 uur ’s ochtends gratis. Ook de werkgroep binnenstadsmanagement is blij met het besluit. ‘Dit is een belangrijke stap in het versterken van de binnenstad van Dokkum. De verwachting is dat met name inwoners weer vaker en of langer zullen gaan winkelen in Dokkum. Dit besluit moet er samen met andere projecten die we met de werkgroep binnenstadsmanagement uitvoeren voor zorgen dat de binnenstad van Dokkum nog aantrekkelijker wordt voor de bezoekers,’ zegt binnenstadsmanager Olaf Busch. Ook voor bewoners van de binnenstad van Dokkum is de nieuwe regeling een uitkomst. De parkeer- en verkeersdruk in de binnenstad zal afnemen en bezoekers kunnen dichtbij het centrum gratis parkeren. De invoering van het gratis parkeren kost de gemeente ongeveer anderhalve ton. Voor het eerste jaar heeft de raad hiervoor budget beschikbaar gesteld uit gereserveerde middelen voor de projecten uit de Agenda Netwerk Noordoost. Vanaf april 2014 is er nog geen dekking.