Echtpaar van der Bij viert briljanten huwelijk

0
141
SURHUISTERVEEN - 65-jarige jubileum

SURHUISTERVEEN – Het echtpaar van der Bij kreeg woensdagmiddag bezoek van burgemeester Gerben Gerbrandy vanwege hun 65-jarig huwelijksjubileum. Kees van der Bij en Ypkje van der Bij- van der Heide leerden elkaar kennen in Harkema. In 1948 trouwde het stel. Kees van der Bij is zijn hele werkzame leven werkzaam geweest in de bouw. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn vier kinderen bouwde hij een huis. Ook in de sport was hij zeer actief, hij voetbalde bij Harkema-Opeinde. Ypkje heeft veel gedicht, en dat doet nog steeds, zowel in het Fries als in het Nederlands. Een paar jaar geleden werden gedichten van haar gebundeld tot het boekje ‘Feest yn it naaibakje’. Burgemeester Gerbrandy was aangenaam verrast door het dichttalent van mevrouw van der Bij. Het echtpaar heeft bijna hun hele huwelijk in Harkema gewoond. Sinds ongeveer een jaar woont het stel in ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen, waar woensdag ook een receptie werd gehouden voor het jubilerende paar. Beide verkeren in goede gezondheid. Het paar kreeg vier kinderen, acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.