Noorderbrug sluit dagbesteding Grootegast

0
181
Noorderbrug Grootegast

GROOTEGAST – De Noorderbrug zag zich onlangs genoodzaakt de dagbestedingslocatie in Grootegast te sluiten. Aanhoudende bezuinigingen op de vervoerskosten van de cliënten zijn de aanleiding. Hierdoor is de organisatie kritischer gaan kijken naar de meest dichtbij zijnde locatie waar cliënten terecht kunnen. De verschuivingen zorgden ervoor dat de locatie in Grootegast te weinig bezet was om open te kunnen houden. Sinds het begin van juni is de locatie daarom gesloten. Alle cliënten hebben inmiddels een nieuw plekje gevonden; een groot deel op de Boyemaheerd in Lutjegast, anderen zijn naar Assen overgeplaatst. Hoewel het veelal gaat om mensen met niet aangeboren hersenletsel die gebaat zijn bij regelmaat en zo min mogelijk veranderingen, geeft de organisatie aan dat allen het toch goed naar hun zin hebben op hun nieuwe plek. De sluiting is ook in goed overleg met de drie medewerkers gegaan. Zij zijn tijdig ingelicht, worden in de zomerperiode nog deels ingezet bij andere dagbestedingslocaties en worden daarna boventallig verklaard. Grootegast moet het nu doen zonder Mirakels, het kleine winkeltje bij de locatie waar de creatieve producten die de cliënten maakten, verkocht werden.