Zwemvierdaagse zwemmers maken plaats voor brandweeroefening

0
1778
grijpskerk zwem4daagse 5

GRIJPSKERK – Vrijdag 21 juni trapte zwembad de Griffioen een week vol activiteiten af met de midzomernachtduik. Het was een geslaagde avond en alle zwemmers vonden het ontzettend leuk om eens van tien uur tot middernacht te kunnen zwemmen. Ook bij de vuurkorf was het die avond lekker zitten. Op maandag startte de 38e editie van de nationale zwem4daagse in het zwembad. De gehele week was er een vol programma. Zo konden er iedere avond lootjes gekocht worden voor mooie prijzen waaronder een taart van bakkerij Jager, een bon van slagerij Boersema, de eerste ‘zwembad de Griffioen handdoek’ en nog veel meer! Dinsdag was er veel publiek bij Grijpskerk got Talent, gepresenteerd door Ome Willem. Na een aantal spectaculaire acts werd deze editie gewonnen door Talitha. Woensdag was een spannende avond, omstreeks zeven uur kwam er een knal uit de machinekamer gevolgd door veel rook. De brandweer en het zwembad hebben een grootscheepse oefening gehouden waarbij het bad ontruimd moest worden, een slachtoffer uit de machinekamer gehaald moest worden en de brand geblust moest worden. Na de geslaagde oefening konden kinderen nog even ‘brandweerman spelen’ met diverse spelletjes. Na een geslaagde zwem4daagse mochten op zaterdag ook nog eens tien toppers diploma zwemmen. Jayden Helmhout, Lisette Moes en Senne Velleman hebben hun A diploma gehaald. Michelle Velleman, Eske Noordmans, Zara Boonstra en Lisa Boonstra hebben hun B diploma gehaald en Marit de Jong en Jesse Dijkema hebben hun C diploma gehaald!