Afzien tijdens warme editie Spavo Olde Wierdenloop

0
160
Olde Wierdenloop

OPENDE – In Opende werden zaterdagochtend vanaf 10.00 uur de lopers voor de zestiende editie van de Spavo Olde Wierdenloop weggeschoten. Het zonnetje scheen al rijkelijk en dus was het dit jaar afzien voor de lopers die zich waagden aan 6 en 10,3 kilometer of de halve marathon. De kids lieten zich van hun meest sportieve kant zien tijdens de kidsrun van 1 kilometer. Deze werd gewonnen door Bard Pultrum uit Surhuisterveen met een tijd van 3.29. Slechts drie seconden later volgde Eddy Oosterbaan die een thuiswedstrijd liep. De 6 kilometer werd gewonnen door Stefan van der Wal uit Drachten met een tijd van 23.45. De winst van de 10 kilometer ging naar Jan Sytze Jonker uit Terwispel die met een tijd van 37.19 de nummer twee bijna twee minuten voor bleef. De halve marathon was ook een wedstrijdloop, omdat het een door de KNAU gecertificeerde afstand is. Mariska Kramer uit Drachten won deze met haar tijd 1.19.34, welke een dikke minuut langzamer is dan het parcoursrecord wat ze zelf in 2011 zette. De snelste heer was Dorus Wolthekker uit Nietap met 1.23.42.