Christelijke jongeren trekken er met frisbees op uit

0
142
Strandheem

OPENDE – Jongeren van het Westerkwartier Project, een christelijke organisatie uit het gebied, waren afgelopen zaterdag actief bij de plas Strandheem om hun organisatie te promoten en andere jongeren kennis te laten maken met het geloof. Bewapend met frisbees trokken zij over het terrein, waar ze veel aanspraak kregen. Zeker de helft van de aanwezigen wilde wel een frisbee hebben.

Oprichter Hendrik Zuidersma is blij met de aandacht. “De mensen reageren heel wisselend. De meesten vinden het leuk, maar sommigen reageren ook wel negatief. Vaak komt dat door negatieve ervaringen uit het verleden. Dat is niet erg, maar wij willen er wel met hun over praten.”

In totaal had de organisatie zo’n 500 frisbees bij zich. De meeste werden uitgereikt, maar door voornamelijk jongere kinderen werd er ook om gevraagd. Zuidersma: “Wij geven iets onvoorwaardelijks aan hun. Ze hoeven er niks voor terug te doen. Wij willen bij sommigen het beeld echt laten veranderen dat zij hebben over God.”