Filmopnames Grootegast begonnen

0
173
Filmopnames Grootegast 1

GROOTEGAST – De filmopnames voor de promotiefilm van de gemeente Grootegast zijn begonnen. Afgelopen vrijdag werden rond het Blote Voetenpad de eerste beelden geschoten. Een lastige klus nog, want verschillende scholen hadden juist deze ochtend uitgekozen om de kinderen eens lekker buiten te laten spelen. Met vereende krachten lukte het toch om de opnames te maken.

Het lijkt op een echte filmset, die vrijdagochtend. Over een rail glijdt een camera van links naar rechts. In het water zijn op dat moment nog zo’n 30 kinderen aan het spelen. De regisseur en zijn cameraman worden er niet warm of koud van. Pas als alles gereed staat, worden de kinderen uit het water gehaald. Met hulp van de juffen weliswaar, die heel effectief ‘snoepje!’ roepen waarna het kroost het water binnen een minuut verliet.

Op dat moment is het aan Henrike Westra om te schitteren in haar rol. Met haar vader als heuse PA laat de kersverse actrice zien wat ze kan. Voor de film moet ze namelijk over de steentjes huppelen, die in het water liggen. “We maken beauty-shots,” vertelt Joost Tanasale van de gemeente Grooetgast. “Het is de bedoeling dat we een rustige film maken.” In september moet de film af zijn.