Gosse van der Meer

0
1563
SURHUISTERVEEN - GossevanderMeer

SURHUIZUM – De 18-jarige Gosse van der Meer uit Surhuizum is per direct toegevoegd aan het Feenstra-Felt p/b Kenda mountainbiketeam. Van der Meer fietst nog maar anderhalf jaar, maar blijkt een waar toptalent te zijn in het veldrijden. Teammanager Maarten Kemperman viel ook de sportieve prestaties van de jonge rijder op, maar bleek niet meer te beschikken over budget om de renner van Otto Ebbens aan het team toe te kunnen voegen. ‘We hadden Gosse al enige tijd op het oog en wilden hem graag bij de ploeg inlijven maar ons budget voor dit seizoen was al op. Met hulp van twee sponsoren uit de regio kunnen we hem nu een gedegen programma, begeleiding en materiaal bieden,’ aldus Kemperman. Kemperman verwacht dat de Surhuizumer binnen een paar jaar in de internationale top mee kan rijden. ‘Het is geweldig dat ik deze kans krijg, ik ben er echt super trots op dat ik in de kleuren van Feenstra-Felt fietsen mag,’ aldus Van der Meer. Zondag maakte Van der Meer al zijn opmars in de teamkleuren van Feenstra-Felt in Groesbeek. In zijn eerste wedstrijd reed hij vlak na de start een lek en kwam later nog ten val. Vanuit de laatste positie wist hij echter toch nog meer dan het halve peloton in te halen en kwam hij uiteindelijk op de achttiende plaats terecht.