Joas Deinum

0
159
BUITENPOST - Joas Deinum

Feestweek Buitenpost

‘Sinds dit seizoen ben ik de nieuwe voorzitter van Feestcommissie Buitenpost. De vorige voorzitter, Hans de Vries, was al langere tijd op zoek naar een opvolger uiteindelijk ben ik dit geworden. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de feestweek in augustus in volle gang. Ieder jaar wordt de feestweek in de eerste week van augustus (dit jaar dus van 1 t/m 7 augustus) gehouden. Dit jaar valt de feestweek midden in de bouwvak dit is voor het organiseren van de feestweek een hele uitdaging gebleken. Een hoop mensen zijn met vakantie dit heeft dan ook direct invloed op het aantal vrijwilligers, activiteiten en ondernemers die mee kunnen werken aan de feestweek. Ondanks de lastige periode hebben we voor dit jaar weer een fantastisch programma weten samen te stellen, met voor ieder wat wils. Nieuw dit jaar is op zaterdagmiddag een demonstratie van radiografisch bestuurbare auto’s nabij het kermis terrein. Na afloop van de demonstraties kunnen kinderen, maar ook ouderen, zelf een parcours afleggen met hun eigen bestuurbare auto. De opening zal zoals elk jaar weer in het centrum van Buitenpost plaatsvinden. Dit jaar met medewerking van Circus Fantasia welke een leuke opening zullen verzorgen. Verder zijn er een paar onderdelen die vorig jaar voor het eerst plaats hebben gevonden die toen zo’n succes waren dat we die dit jaar weer iets grootser aan hebben gepakt. De Switte Run en de Switte Kidsrun zijn daar een voorbeeld van, evenals de bingo. Die waren vorig jaar een groot succes, en daar gaan we dit jaar mee verder. Verder zijn we erg blij met de komst van de band Boulevard op dinsdagavond. Deze topband maakt er ongetwijfeld een groot feest van! We zijn blij dat we ook dit jaar weer hebben kunnen rekenen op de ondernemers in Buitenpost die de feestweek hebben gesponsord. Het zijn toch moeilijke tijden en daar krijgt iedereen mee te maken. Ook wij moeten daar helaas rekening mee houden. Maar de samenwerkingen met bedrijven hier in de regio gaan goed en daar zijn we dankbaar voor. Op deze manier kunnen we Buitenpost ook dit jaar weer een fantastische week bezorgen! Als laatst wil ik nog aandacht vragen voor twee kleine oproepen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan dit mooie evenement. We kunnen iedereen gebruiken! Ga naar www.feestweekbuitenpost.nl en meld je aan. Hier is ook het volledige programma te vinden. Ook willen we vragen aan de inwoners van Buitenpost om naast de verlichte palen ook een vlag uit te hangen. Het is ten slotte feest!’