Opnames televisieserie Hollands Hoop gemaakt in Wierum

0
231
Filmpje 3 dansfestival

WIERUM – De Mariakerk in Wierum stond afgelopen week drie dagen in het teken van de nieuwe televisieserie Hollands Hoop. De Mariakerk in Wierum bleek de perfecte locatie voor het opnemen van scenes over een begrafenis. De opnames zullen in het voorjaar van 2015 op de Nederlandse televisie te zien zijn. Er is zowel binnen in de Mariakerk als buiten op de begraafplaats gefilmd. In de achtdelige serie verhuist een forensisch psycholoog naar een dorpje in Groningen, waar hij het boerenbedrijf van zijn vader heeft geërfd. Het boerenbedrijf van zijn vader blijkt het hoofdkwartier te zijn van een criminele organisatie. De psycholoog raakt verstrikt in drugshandel. In de serie spelen bekende Nederlanders als Kim van Kooten en Marcel Hensema. De serie wordt geregisseerd door Dana Nechustan, onder andere bekend van de series Dunya en Desie, Annie M.G. en Overspel. Het scenario is van Franky Ribbens, die ook het scenario schreef voor de succesvolle serie Penoza. Voor de opnames in Wierum werd ook de hulp van dorpsbewoners ingeroepen, die figureerden in de serie of als verkeersregelaars te hulp schoten.

 

 

Filmpje 4 dansfestival 

Filmpje 1 dansfestival 

Filmpje 2 dansfestival