’t Fean’58 houdt FC Groningen van de dubbele cijfers

0
170
SURHUISTERVEEN - 't fean fc groningen

SURHUISTERVEEN – Onder perfecte omstandigheden speelde ’t Fean’58 zaterdagmiddag thuis tegen FC Groningen. Dat de bezoekers zouden winnen, daar bestond op voorhand al geen enkel misverstand over. De thuisclub wist de profclub echter wel keurig onder de dubbele cijfers te houden: 0-9. Naar het duel – dat zeker in de eerste helft erg leuk was- keken liefst 1900 mensen. ’t Fean’58 had bovendien de primeur. De grootste aankoop tot nu toe van FC Groningen – verdediger Eric Botteghin, voor bijna zeven ton overgenomen van NAC- debuteerde namelijk in Surhuisterveen. Ook de andere nieuwelingen – Giliano Wijnaldum en Nick van der Velden- waren van de partij bij FC Groningen, dat zo’n beetje met twee verschillende teams in het veld verscheen. In de eerste helft was er sprake van een levendige wedstrijd. De thuisclub probeerde waar mogelijk aan te vallen, lag niet met elf man voor de pot en daardoor ontstond ene aardig kijkspel. De gasten scoorden voor de rust vijf keer. Michael de Leeuw maakte een glaszuivere hattrick, talent Richairo Zivkovic scoorde twee keer. Na de thee bood ’t Fean’58 minder weerstand en leunde het vooral op de defensie. Dat maakte het kijkplezier er niet groter op. Toch hielden de gastheren aardig stand. Na de thee bepaalden Nick van der Velden (penalty), Rasmus Lindgren en Filip Kostic (twee) de eindstand op 0-9.