Ulrum even terug in 1834

0
131
ulrum film opnames 4

ULRUM – De EO maakte afgelopen zaterdag opnames in Ulrum voor een aflevering van het televisieprogramma ‘God in de Lage Landen’. In deze specifieke aflevering wordt er ruim aandacht besteed aan de Afscheiding van 1834 in het dorpje. De Stichting Ulrum 1834, die al eerder zorgde dat het dorp terug in de tijd ging, verleende graag haar medewerking en zorgde ervoor dat het oude deel van het dorp werd bevolkt door een groot aantal figuranten in gepaste kledij. Een flink aantal dorpsbewoners hadden zich hiervoor in een kostuum gestoken, paard en wagen trokken door de straten en soldaten stonden op wacht. Ernst Daniël Smid fungeert als verteller in de serie en maakte dus de nodige meters door het dorp. In januari zal de uitzending op televisie worden uitgezonden. Zie verderop in de Streekkrant voor nog meer foto’s.