VVD ergert zich aan actie voedselbank

0
171

GROOTEGAST – De Grootegaster VVD’ers ergeren zich aan de acties van de voedselbank. Dat verwoorde raadslid Gert van Werven afgelopen week tijdens de raadsvergadering. Hij haalde een actie aan, waarbij mensen in een supermarkt gevraagd werd om spullen beschikbaar te stellen aan de voedselbank. “De mensen worden emotioneel en sociaal onder druk gezet door deze actie,” zei hij. “Er zijn veel mensen die het prima vinden, maar veel mensen voelen ook dat ze onder dwang iets moeten geven. Mensen worden belemmerd in hun sociale keuze.” Hij riep daarom de wethouder Kor de Wagt (PvdA) op om de zorgen over te brengen naar de organisatie van de voedselbank. De Wagt voelde daar niks voor. “Het lijkt mij de kortste klap dat de VVD rechtstreeks haar kritiek levert. Ze zijn zelf de beste woordvoerder.” Ook raadslid Myra Eeken (PvdA) ergerde zich aan de opstelling van Van Werven. “U gaat wel heel erg uit van de slechte eigen kracht van mensen om ‘nee’ te zeggen.”