Aanwonenden openen De Lijnbaan met wethouder de Graaf

0
139
DOKKUM - De Lijnbaan

DOKKUM – De Lijnbaan in Dokkum is donderdag officieel geopend. Wethouder Pytsje de Graaf onthulde samen met aannemer Heijmans en aanwonenden het naambord. De Lijnbaan was een onverhard pad dat bij hevige regenval niet goed begaanbaar was. Er is daarom een verharde strook aangelegd van graskeien en er zijn straatkolken aangebracht. De herinrichting maakt deel uit van de opwaardering van Oostersingel en omstreken. De naam van De Lijnbaan komt van de touwslagerijen die Dokkum als havenstad vroeger rijk was. Het benodigde touw werd gemaakt op touwslagerijen of lijnbanen; een smalle strook grond, soms honderden meters lang, waarop touw werd geslagen en in elkaar gedraaid. Langs het Oosterbolwerk was in de 18e eeuw een touwslagerij.