Achtkarspelen Fit! geopend door op vlot drijvende wethouder

0
1020
STROOBOS - reddingszwemmen

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Het was maar goed dat er woensdagmiddag een aantal moedige zwemmertjes aanwezig waren bij camping De 4 Elementen, anders had het wel eens slecht met wethouder Klaas Antuma af kunnen lopen. Hij kwam namelijk op een stuurloos vlot aandrijven en moest door de zwemmertjes aan wal gebracht worden. De reddingsactie was de opening van het survivalzwemmen, dat georganiseerd werd vanuit het project Achtkarspelen Fit! Kinderen vanaf 8 jaar met de zwemdiploma’s A en B kregen professionele survivaltips in natuurwater van zwemmeester Jilco Venema, met hulp van inwoner Jelmer Sleiffer. Wat te doen wanneer er een vriendje in het water valt dat niet kan zwemmen? De kinderen leerden het deze middag. Ondanks het frisse weer waren er zeven kinderen die te water waren gegaan. Met Achtkarspelen Fit! wil de gemeente aandacht voor een actieve levensstijl; gezond eten en voldoende bewegen. De projectdorpen zijn Gerkesklooster-Stroobos, Twijzelerheide en Harkema. Centraal staat dat de ideeën door de inwoners van de dorpen zelf worden bedacht en uitgevoerd. In Gerkesklooster staat bijvoorbeeld nog meer te gebeuren deze zomer op de camping. Iedere woensdagmiddag vanaf 14 augustus is er weerbaarheidtraining om 13.00 uur en fitness in de buitenlucht is er iedere dinsdag vanaf 3 september om 9.00 uur. Wie zelf een concreet idee heeft of meer wil weten over Achtkarspelen Fit! Kan terecht bij Thea Seinen, tel. 06 10 28 69 59, e-mail thea.seinen@kearn.nl.