Dijkstra: VVD doet aan symboolpolitiek

0
161

GROOTEGAST – De VVD in de gemeenteraad van Grootegast doet volgens burgemeester Kor Dijkstra (CDA) aan symboolpolitiek als zij het overschot van vorig jaar in het weerstandsvermogen wil stoppen. Dat zei hij tijdens de behandeling van een amendement van die partij tijdens een onlangs gehouden raadsvergadering. Voorman Gert van Werven wilde het geld in dit potje stoppen, zodat het voorlopig niet uitgegeven kan worden. Volgens het gemeentebestuur is het stoppen van het geld in de algemene reserve voldoende. Het zorgde voor irritatie bij Van Werven, die vond dat hij na de uitleg van de accountant gelijk had. “Nu doet u het weer,” beet hij de burgemeester toe. “Toen de rechter u geen gelijk gaf, zei u dat hij op uw stoel ging zitten. Bij de accountant doet u dat weer.” Brede steun voor zijn plan kon de VVD’er niet krijgen. Alleen VZ2000 en GroenLinks gingen in het plan mee, maar dat was niet voldoende voor een meerderheid.