Frisse, nieuwe en sterke line-up bij Kanaalpop

0
1623
Kanaalpop

Organisatie heeft aantal vrijwilligersvacatures openstaan

ZUIDHORN – Vorig jaar beleefde het festival Kanaalpop haar eerste lustrum en daarvoor werd er flink uitgepakt. Een stapje groter en twee dagen langer; de organisatie durfde het wel aan. En het bleek een succes wat naar meer smaakt. Ook dit jaar duurt Kanaalpop drie dagen lang en wacht er naast Party del Sol op donderdagavond en KanaalpopNL op vrijdagavond, de hele zaterdag lang een frisse, nieuwe en sterke line-up.

Voor één van de belangrijkste kenmerken van Kanaalpop, de gratis entree, wordt ook dit jaar weer geknokt. “Het is knap dat we dat nog altijd kunnen volhouden”, vindt ook Bart Brandts Buys. Een sponsorcommissie werkt alweer hard aan het nodige budget. “En daar houden we niks van over. Alle sponsoring gaat vol het festival in. Overal zie je festivals uit de grond schieten, vaak wel met de insteek er iets aan over te houden. Wij zijn misschien wel redelijk idealistisch”, lacht hij. “Maar het is heel leuk om te doen.”

Gratis entree betekent wel werken met een beperkter budget en dus geen grote namen op het festival. “Mensen komen voor de gezelligheid en goede muziek. En goede muziek is er zat.” Ook op Kanaalpop. Met onder andere rockformatie the Dudettes welke nog op Eurosonic speelde, jazzy hiphopband The Cool Quest en 3FM Serious Talent When We are Wild zet het festival een sterke line-up neer. “Wij gaan niet op zoek, maar hebben wel een grote verlanglijst met namen. De grote namen daarvan hebben we inmiddels binnen.”

Vorig jaar werd het festival ook nog eens onderscheiden met de provinciale vrijwilligersprijs. “En die kregen we niet voor niets”, vindt Bart. “Die was niet alleen voor hoe wij met de vrijwilligers omgaan. Maar vooral voor hoe belangrijk zij zijn. Zij dragen het festival.” Dit jaar zoekt de organisatie nog een aantal liefhebbers die graag bij willen dragen aan het succes. “Een aantal ervaren krachten missen we dit jaar en daarom hebben we een aantal vacatures opgesteld. We zoeken ook die win-win situatie. Misschien iemand die thuis zit en werk zoekt en op deze manier wat te doen heeft, ervaring op doet en onder de mensen is.” Zo zoekt de organisatie nog een coördinator van de klus. “Iemand die zich bezighoudt met de opbouw van het festival. Dit is wel een klus waar je echt tijd voor moet hebben. Een heftruckrijbewijs zou bijvoorbeeld heel handig zijn.” Daarnaast wordt er gezocht naar bands coördinator en begeleider die backstage weet van het reilen en zeilen. Ook is er een gastvrouw/-heer nodig en een vrijwilligerscoördinator die bij de verschillende posten polst hoe het gaat en een aanspreekpunt is. De vacatures zullen binnenkort ook online verschijnen bij het vrijwilligerswerk Zuidhorn van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Inlichtingen zijn ook verkrijgbaar bij Bart, vaak te vinden bij Jongerencentrum Avalon in Zuidhorn of via bart@swgz te bereiken. Kijk ook op www.kanaalpop.nl voor alle informatie over Kanaalpop.