Heropbouw molen Windlust van start

0
158
BURUM - Heropbouw windlust

BURUM – De dorpsbewoners van Burum zijn verheugd over het feit dat er schot komt in de heropbouw van de molen Windlust. De fundering van de nieuwe molen is inmiddels gestort en tot de bouwvak wordt er gemetseld door bouwbedrijf Kolhof uit Stiens. Na de bouwvak zal de molen geheel opnieuw opgebouwd worden. De verwachting is dat de molen volgend jaar weer zal draaien en Burum haar beeldbepaldende molen weer terugheeft. De molen ging vorig jaar in vlammen op nadat jongeren een fikje hadden gestookt bij de molen. Stichting Erfgoed Kollumerland heeft sinds de noodlottige nacht zich hard gemaakt voor heropbouw van de molen. Veel onderdelen van de molen bleken bij de brand minder beschadigd te zijn dan gedacht en konden hergebruikt worden. De stichting en de bewoners van Burum zijn erg blij dat zij hun molen weer terug krijgen.