Lauwersland Fietsvierdaagse trekt door de streek

0
373
Lauwersland Fietsvierdaagse

BURUM/STREEK – De Fietsvrienden Lauwersland organiseerden vorige week voor de veertiende keer de Lauwersland Fietsvierdaagse. Iedere dag fietsten ongeveer driehonderd mensen, waaronder 270 deelnemers die elke dag deelnamen, door de prachtige natuurgebieden van het Lauwersland, zowel door Friesland als Groningen. Zo deden ze onder andere Lauwersoog aan waar ze de zonnepont namen. Deelnemers konden kiezen uit routes van vijfendertig of zeventig kilometer. De Fietsvierdaagse startte iedere dag bij dorpshuis Toutenburg in Burum, waar de deelnemers de dag startten met een kopje koffie. Voor veel deelnemers, die uit het hele land kwamen, is de vierdaagse een jaarlijks terugkerend evenement waar zij aan deelnemen. Op maandagochtend opende gedeputeerde Tineke Schokker de vierdaagse. Het viel haar op dat het samenzijn voor vele deelnemers voelt als een reünie.