Martin Mans en Wim Magré

0
321
BUITENPOST - Martin Mans Wim Magré

VUURWERK OP TWEE ORGELS

BUITENPOST – Het is al bijna een traditie te noemen, tijdens de feestweek in Buitenpost komt de bekende organist Martin Mans naar Buitenpost. Dit jaar zal hij niet alleen komen, maar samen met Wim Magré uit Elburg. De afgelopen jaren was er altijd veel belangstelling voor de orgelconcerten in de Mariakerk. Dit jaar is er gekozen voor de Kruiskerk aan de Voorstraat, in plaats van de Mariakerk. In verband met de tournee van Martin Mans naar het buitenland is er gekozen voor een concert op zaterdagavond 10 augustus. Martin Mans is een bekende organist, maar ook Magré is geen onbekende. Samen hebben zij al eens een gezamenlijke cd uitgebracht. De beide organisten staan garant voor een boeiend concert waarbij het vierhandig spelen en het op elkaars orgelspel reageren centraal staan. De muziekstukken die de heren samen spelen zijn speciaal geschreven voor vier handen. In het programma is mogelijk ruimte voor enkele verzoeken. Improvisatie is daarbij goed mogelijk. De beide mannen zullen op het kerkorgel van de Kruiskerk spelen, maar ook op het Content-orgel dat zij zelf meenemen. Het concert begint ’s avonds om 20.00 uur, de entree is voor kinderen tot twaalf jaar gratis, volwassenen betalen €10,-. Bel voor meer informatie naar Wim Feenstra 541461 of Jelkje Kloosterman Pilot 543397.