Schouwerzijler gaat 1500 kilometer in twaalf dagen fietsen

0
1477
Michael Eversden

SCHOUWERZIJL/ENGELAND – Micheal Eversden kwam 32 jaar geleden voor het Noord Nederlands Orkest naar Nederland. Hij woont al jaren naar volle tevredenheid in Schouwerzijl. Maar op het moment verblijft hij weer in zijn geboorteland om een grote droom en uitdaging te vervullen. Hij gaat 1500 kilometer in twaalf dagen fietsen en hoopt zo 1500 euro voor de Kankerbestrijding op te halen.

Het is altijd een grote droom geweest van Michael om deze fietstocht te fietsen. “Ik heb twee hobby’s: fietsen en hardlopen. Van jongs af aan ben ik altijd aan het fietsen. Ik heb er altijd van gedroomd zo’n lange afstand te fietsen. Er zijn duizenden mensen per jaar die deze tocht fietsen; ik heb het ook altijd gewild.”

Omdat de vreselijke ziekte kanker tweemaal dichtbij was bij Michael en hij hieraan zijn vader en schoonmoeder verloor besloot hij de Kankerbestrijding aan zijn fietstocht te verbinden. Het doel is 1500 euro hiervoor op te halen. “Nu al staat de teller op een 900 euro. Ik heb een groot bedrag ontvangen van Startpagina.nl en van DFS Seaways de overtocht gratis gekregen. En ja hoor, ook uit Schouwerzijl word ik gesteund.”

Donderdag vertrekt Michael voor zijn solotocht. Van Land’s End in het zuid-westen van Engeland naar John o’Groats in Schotland, hij is er klaar voor. Wie hem wil volgen, kan zijn blog waarop Michael elke dag een update zet, in de gaten houden: http://lejogjuly2013.blogspot.nl/. Hier kan ook iedereen die Michael wil sponsoren terecht.