Voetbalveld Kootstertille

0
135
Ongenode gast cambuur regioteam 3

Datum: 9 juli

Tijd: 19.00

We hebben het over 3 mei 2013. Een memorabele dag voor vele Liwadders en andere Friezen. Op die dag werd SC Cambuur, voor het eerst in jaren, kampioen in de Jupiler League. Met de overwinning in Rotterdam op Excelsior won SC Cambuur de toegang tot de eredivisie, en krijgt Friesland een heuse derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur. Vele voetballiefhebbers kijken nu al uit naar de eerste eredivisiewedstrijden van Cambuur, maar voordat het zo ver is moet er eerst geoefend worden. In Kootstertille werd een regioteam samengesteld met de topspelers van voetbalteams uit de omliggende dorpen, en met dat team werd dinsdagavond gestreden tegen het SC Cambuur. De (On)genode gast nam een kijkje op het voetbalveld waar in perfecte weersomstandigheden gestreden werd om de overwinning. De belangstelling voor de wedstrijd was groot. Vanuit heel Friesland waren fans van Cambuur en vrienden en familie van het regioteam naar Kootstertille gekomen om de wedstrijd te aanschouwen. Van welke kant men Kootstertille ook in kwam rijden, overal stonden auto’s geparkeerd, zowel in de berm als op de weg langs het voetbalveld. Honderden mensen bezochten de wedstrijd, zowel jong als oud. Voor de jongste voetbalfans was er een leuke verrassing geregeld, zij konden op de foto met de kampioensschaal van SC Cambuur, deze foto zou later naar hun thuis gestuurd worden. Tientallen kinderen zagen dit wel zitten, en kregen van twee assistentes een Cambuursjaal omgehesen en hielden vol trots de schaal vast. Van de wedstrijd kregen de kinderen op deze manier weinig mee. Het kon de meesten ook niet zoveel schelen, na tien minuten voetbal kijken speelden zij liever in de bosjes. Dat was voor hen veel spannender. De wedstrijd zelf was niet enorm spannend. Ondanks de sterke samenstelling van het regioteam leek de wedstrijd bij voorbaad al beslist. Het regioteam was, met alle topspelers, misschien een sterk team geweest, maar zij mistten de samenhang van een echt team. Met slechts een paar keer samen trainen was de teamspirit wel aanwezig, maar het functioneren als team ontbrak misschien nog enigszins. Binnen twaalf minuten scoorde Erik Bakker namens Cambuur. Twee Cambuurfans aan de kant applaudiseerden enthousiast toen het eerste doelpunt viel. ‘Wel jammer dat ze hier niet ‘t Woanskip draaien. Dat missen we nu echt wel. Het is hier toch anders dan in het stadion.’ Het applaus klonk inderdaad een beetje lauwtjes, maar misschien moest het publiek nog even op gang komen. Het regioteam deed zijn uiterste best om ook een doelpunt te scoren, maar het lukte niet. Na acht minuten werd het tweede doelpunt gescoord door Michiel Hemmen en voor de rust werd ook het derde doelpunt gescoord, door testspeler Massih Wassey. In de rust nam het publiek de gelegenheid om een lekker drankje te scoren met veel plezier aan. Voor een aantal mensen uit het publiek ging een alcoholisch drankje niet op, zij hadden voorafgaand aan de wedstrijd een afspraak gemaakt het het BOB-promotieteam om geen alcohol te nuttigen tijdens de wedstrijd. Na de rust was het regioteam vastbesloten niet meer doelpunten aan Cambuur te gunnen, maar Cambuur bleek toch simpelweg de sterkere partij. Er werden nog vier doelpunten bijgeteld, alle vier voor de kersverse eredivisionst. De doelpunten werden gemaakt door Paco van Moorsel, Martijn Barto en Oliver Feldballe. De laatstgenoemde was, net als Massih Wassey, een testspeler tijdens de wedstrijd. De technische staf van Cambuur wil deze testspelers vaker mee laten spelen tijdens wedstrijden. In Kootstertille hebben ze alvast aan het publiek laten zien wat zij kunnen. Heel Leeuwarden hoopt dat ook tijdens de eredivisiewedstrijden zij deze opwaartse lijn zullen volgen.

 

 

Ongenode gast cambuur regioteam 

Ongenode gast cambuur regioteam 2