Zo gaat de Brede School in Zuidhorn eruit zien

0
135
Brede School Zuidhorn

ZUIDHORN – Het definitieve ontwerp van de Brede School in Zuidhorn is goedgekeurd. Het wordt een ovaalvormig gebouw met in het midden de sporthal. Wethouder Jan Oomkes is in zijn nopjes. “Er zijn heel veel participanten in zo’n gebouw en die moeten allemaal ‘ja’ zeggen tegen het ontwerp. Ik vind het een fraai gebouw. Van bovenaf heeft het wel wat van een oog. Het is compact en heeft een kleine schil, wat erg positief is op het gebied van energiezuinigheid.” Het ontwerp komt van de hand van Klaas Paul de Boer van Team4 Architecten die al vele scholen ontwierp. Inmiddels is het ontwerp op de aanbestedingskalender gepubliceerd. In de tweede helft van het jaar wordt het aanbesteed. Volgend jaar moet de Brede School rond Kerst klaar zijn, zodat de gebruikers er vanaf januari 2015 gebruik van kunnen maken.