Home Geen categorie Drukbezochte excursie naar Vlinderberm

Drukbezochte excursie naar Vlinderberm

0
Drukbezochte excursie naar Vlinderberm

GYTSJERK – Vrijdagmiddag werd er een bijzondere excursie gehouden bij Gytsjerk. Vanaf de Tegeltjesbrug aan de Murk werd er gewandeld in de richting van Gytsjerk. Ondertussen werd uitgebreid de berm bestudeerd op de aanwezigheid van vlinders. Freek Nijland en Dick Goslinga van de Wielenwerkgroep vertelden het grote aantal aanwezigen over de aanwezige vlinders en planten die er groeiden. Na afloop van de excursie werd er in brasserie de Canterlanden in Gytsjerk een presentatie gegeven over twintig jaar ‘Vlinderberm Canterlân’. De Vlinderberm, die bezocht werd tijdens de excursie, is één van de oudste initiatieven in Friesland om openbaar groen de ecologische functie ‘terug te geven’ die het kan hebben.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here