Eind augustus komt boek uit over moord op Marianne Vaatstra

0
177

REGIO – Misdaadjournalist Simon Vuyk heeft een boek geschreven over de moord op Marianne Vaatstra in 1999. Kort na de arrestatie van Jasper S. uit Aldwâld vroeg de vader van Marianne, Bouke Vaatstra, de journalist dit boek te schrijven. In het boek komen alle facetten van de 13 jaar na de moord aan bod, over de arrestaties van onschuldige verdachten, Kamervragen, ophef over de asielzoekers van Kollum, de complottheorieën en wat dit alles met de familie Vaatstra heeft gedaan. Ook het massale DNA-verwantschapsonderzoek waaruit Jasper S. als dader naar voren kwam wordt erin beschreven, evenals de mediahype die ontstond nadat S. werd opgepakt. Volgens de uitgeverij, Nieuw Amsterdam, een onthullend journalistiek document en een monument voor Marianne. Het boek wordt eind augustus in de winkels verwacht.