Gertjan Bruins

0
287
In Beeld Gert Jan Bruins

Gertjan Bruins is tamboer-maître van Showband DOS uit Ulrum en dat is een plek om te benijden. De Showband nam afgelopen weekend voor het eerst in de geschiedenis deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en deed het zeer goed. “Wij staan bovenaan in de first division”, laat Gertjan op maandag enthousiast weten. De showband scoorde 89.53 punten op hun show met als thema ‘sport’; de hoogste score ooit voor de muzikanten. “Op het Nederlands Kampioenschap behaalden we iets van 54 punten en de hoogste score ooit tot nu toe was 87.50, dus dit is geweldig. Of wij ervoor gingen? Sowieso! Dit is een streven waar we al jaren mee bezig zijn. Er is enorm hard gewerkt door alle leden. Daarnaast past de show helemaal bij ons. Hij is speciaal voor ons geschreven en sluit daarom perfect aan bij ons kunnen. Maar mijn leden stonden echt te knallen op het veld. Als je beelden terugziet, dan zie je de gedrevenheid ervanaf spatten!” aldus de trotse tamboer-maître. Het is nog even spannend of DOS de eerste plek die ze nu bezetten ook behouden en daarmee andere showbands uit de streek zoals DINDUA en Noordenveld achter zich laten. Komend weekend treden nog twee buitenlandse korpsen die in theorie de Ulrummers voorbij kunnen streven. Maar daar gaan we niet van uit en DOS ook niet. Op 28 september hopen ze hun feestje te vieren met een taptoe in hun thuishaven.