Honderden bezoekers bij warme Paardendagen

0
154
Sumarreheide - paardenkeuring

GARYP – Honderden mensen brachten afgelopen week een bezoek aan de Paardendagen Tytsjerksteradiel in Sumarreheide, vlakbij Garyp. Drie dagen lang stond de Joute van der Meerwei in het buurtschap in het teken van met name Friese paarden. Waar het in 2012 nog slecht weer was had de organisatie, bestaande uit stichting ‘Friezendei Trynwâlden’, de stichting Paardendagen Tytsjerksteradiel en de fokvereniging ‘Ta it Bihâld’ dit jaar niets te klagen. Donderdag was er een keuring van Friese paarden met daaropvolgend dressuur, vrijdag stond het dressuur mennen, tuigrubrieken, paarden die behoren tot het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (K.W.P.N.’ers) en de spectaculaire ponykeuring op het programma en zaterdag was de dag voor het Nederlandse kampioenschap open-klasse Fries ras. Zaterdagmiddag gebeurde er nog een klein ongeluk waarbij een wagen omviel en de bestuurder van de wagen er afviel. De bestuurder heeft hier niets aan over gehouden.