Ilse Kraaijeveld

0
176
DSF_FRIE-p19.pdf - Adobe Acrobat Pro

DOKKUM – Zwemster Ilse Kraaijeveld van ORT maakt deel uit van de WK-selectie voor de 4×100 meter vrij estafette dames. Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk zijn voor de WK-estafette verzekerd van een basisplaats. De technische staf zal voor de andere plaatsen op het laatste moment een keuze maken uit de overige vijf beschikbare zwemsters. Naast Ilse Kraaijeveld (afkomstig uit Dokkum, tegenwoordig woonachtig in Leeuwarden) zijn dit Elise Bouwens, Esmee Vermeulen, Inge Dekker en Maud van der Meer. Vandaag, 23 juli, zullen deze dames bij de trainingsstage in het Spaanse Calella een time-trial zwemmen in estafettevorm. De uitslag van deze estafette weegt zwaar mee bij het samenstellen van de uiteindelijke ploeg. De WK-wedstrijd wordt aankomende zondag gezwommen. Naast alle voorbereidingen voor het WK is Ilse Kraaijeveld ook alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Worldcup in Eindhoven. Zij zwemt daar de 50 meter, 100 meter, en 200 meter vrije slag. Eind 2013 wordt in Denemarken het EK korte baan gehouden. Tijdens de Worldcup in Eindhoven krijgt zij de mogelijkheid zich hiervoor te kwalificeren. Naast Ilse Kraaijeveld doet ook de ORT zwemster Cynthia Verkaik uit Damwâld mee met de Worldcup. Haar seizoen staat in het teken van plaatsing voor de Jeugd Olympische Spelen Nanjijng in 2014.