Paarden en ponyspektakel in Oentsjerk

0
2135
OENTSJERK - SGW Paarden en Pony's

OENTSJERK – Vanuit heel Nederland komen op zaterdag 27 juli deelnemers naar het bos Grikelân en Turkije om met hun paard of pony deel te nemen aan de cross in Oentsjerk. In de klassen B en L leggen de ruiters en amazones eerst een dressuurproef en een springparcours af. Daarna kunnen de deelnemers van start gaan vanaf de rododendronvallei voor een spectaculaire crosswedstrijd. De route gaat door het bosgebied Grikelân en Turkije, welke beheerd wordt door twee natuurorganisaties, It Fryske Gea en Staatsbosbeheer.Het crossparcours van ongeveer 2 kilometer lang bestaat uit ruim 20 handgebouwde hindernissen van natuurlijke materialen. Er wordt onder andere gesprongen over boomstammen, stro, een kaasplank en er is een fraaie waterhindernis, die meestal voor veel spektakel zorgt. Na afloop van de cross worden alle tijden vergeleken, de cijfers van de stijljury’s bekeken en strafpunten doorberekend. De combinatie met de laagste strafpuntenscore is winnaar van de cross. Op zondag is er een speciale oefencross met eventueel instructie voor de beginnende crossliefhebbers, die dan volgend jaar wellicht ook mee kunnen doen aan de wedstrijd. De hindernissen zijn goed toegankelijk voor bezoekers en met name de waterhindernis is de moeite van het bekijken zeker waard. Met fluitsignalen worden toeschouwers gewaarschuwd voor naderende combinaties, want de cross wordt op hoge snelheid(galop) door de deelnemers afgelegd. Tijdens het evenement zijn honden welkom, mits aangelijnd. De toegang is gratis. Het adres van het hoofdterrein is Klaas Douwesweg 1 in Aldtsjerk. Meer informatie is te vinden op www.sgwoenkerk.nl.

Foto gemaakt door Ronny Bourgonje – Uwfoto.nu