Spelenderwijs leren voor boswachter

0
170
lauwersoog mini boswachter

LAUWERSOOG – Een spoedcursus boswachter, het klinkt heel gewichtig. Een grote groep kinderen deed afgelopen week weer mee aan deze middag, waarin ze vooral spelenderwijs veel leren over de natuur.

Vrijwilligers van het Nationaal Park Lauwersmeer ontwikkelden de spoedcursus aan de hand van een oude schoolcursus voor schoolkinderen. “Die hebben we een beetje veranderd her en der”, vertelt vrijwilliger Gosse Douma uit Burgum. “We laten de kinderen spelenderwijs dingen doen. Bijvoorbeeld op oud hout naar beestjes zoeken of in het water naar waterdieren zoeken. Er staan hier zo’n tien bloemensoorten welke ze aan de hand van foto’s terug moeten zoeken en we bouwen een zeearendnest.” De vrijwilligers hopen met dit soort agendapunten meer kinderen naar het Nationaal Park te trekken. “Er zitten hier ’s zomers ook veel kinderen op de camping in de omgeving. Het is goed om kinderen op de natuur te wijzen.” Echt volleerd boswachter zijn ze nog niet na de spoedcursus; een hoop wijzer over de natuur wel.

Op 26 juli, 16 augustus en 23 augustus wordt de spoedcursus nogmaals georganiseerd. Zie voor meer informatie www.np-lauwersmeer.nl.