Springkuil WSBF wordt gebouwd met behulp van vrijwilligers

0
157

SURHUISTERVEEN – Hollema Bouw uit Surhuisterveen gaat de springkuil voor turnvereniging WSBF realiseren. Hollema Bouw gaat de constructieve verbouwing van de Surventohal doen om de springkuil voor de turnvereniging mogelijk te maken. WSBF krijgt één van de modernste springkuilen van Nederland. Zelfs in Friesland zijn er maar weinig springkuilen, alleen in sportstad Heerenveen en bij een particuliere instelling in Sneek zijn verder springkuilen te vinden. ‘Het is dus uniek dat WSBF ook een springkuil krijgt en daar zijn wij enorm blij mee,’ vertelt Jasper Bergsma, voorzitter van de turnvereniging. Hij wijst de plaats aan waar de springkuil gaat komen; op een plaats aan de achterkant van de Surventohal waar nu nog bosjes groeien. ‘Hier gaat de kuil komen.’ Dat er een springkuil komt is erg belangrijk voor de vereniging. ‘Onze turnsters turnen op hoog niveau, en met deze springkuil kunnen zij nog beter voor de dag komen op de wedstrijden, doordat zij een gedegen oefening hebben gehad.’ Er is gekozen voor één van de nieuwste soorten springkuilen. De hygiëne daarvan is beter, de doorloopsnelheid is sneller en in levensduur en onderhoud doet deze kuil het ook beter dan andere. ‘Het is even een investering, maar we hopen daarmee ook een flinke tijd vooruit te kunnen.’ De kuil wordt mede mogelijk gemaakt door de Spavo, plaatselijk belang, de gemeente Achtkarspelen en de plaatselijke middenstand. Ook zullen er vrijwilligers van de turnvereniging meehelpen met de verbouwing om de kosten te drukken. ‘Hollema Bouw is verantwoordelijk voor het constructieve gedeelte van de verbouwing, en wij doen zoveel wij kunnen om de kosten niet uit de pan te laten rijzen.’ De springkuil wordt op 8 februari 2014 in gebruik genomen tijdens het Nederlands Kampioenschap dat in de Surventohal georganiseerd gaat worden.