Susanne Wielstra-Van der Veen

0
247
DOKKUM - Susanne Wielstra

Organisatie Imaginarium Festival

‘Een paar keer per jaar ga ik naar festivals als Elf Fantasy Fair en het Castle Fest en daar kwam ik altijd veel Friezen en Groningers tegen. In het Noorden zijn deze festivals bijna niet te vinden, alleen in Groningen wordt er wel eens wat georganiseerd. Omdat ik hou van organiseren besloot ik zelf de stoute schoenen maar eens aan te trekken en een dergelijk festival op poten te zetten. 31 augustus zal het allereerste Imaginarium Festival gaan plaatsvinden op het park Vijversburg, voormalig Bos van Ypey. Toen ik met dit idee aanklopte bij Vijversburg was men direct enthousiast. De locatie is dan ook fantastisch voor een evenement als dit. Op het festival zal van alles te zien, te beluisteren en te beleven zijn. Het is één grote totaalbeleving, een plek waar je verbeelding tot leven komt. Zo wordt er een kampement opgebouwd waar kinderen kunnen leren zwaardvechten, wordt er door de danseressen van Rapalje een workshop Iers dansen gegeven, er is een workshop boogschieten, een workshop vuurspuwen, Barbier Luzmar uit Dokkum komt er op ouderwetse manier scheren, je kunt er bourgondisch knöbibrood eten en er treden verschillende bands op; Flannery, Yellowhouse21, Pyrates!, Seed en Edis. Erg leuk voor de kinderen is ook de komst van Abe de Verteller. Hij verzamelt de kinderen om zich heen en vertelt spannende mythische verhalen. Daarnaast is er een nog een markt, met allerlei authentieke marktkramen en oude ambachten. Het belooft een leuke dag uit te worden voor het hele gezin. Omdat het een gezinsdag wordt is er ook bewust voor gekozen om de entree laag te houden. Volwassenen betalen 8 euro en kinderen tot 12 jaar slechts 3 euro. Op die manier blijft het betaalbaar Kaarten zijn online te bestellen op de website www.imaginarium-festival.nl. Parkeren is gratis en ook de bus stopt dichtbij het festivalterrein. Voor de markt zoeken we nog standhouders. Wanneer educatieve instellingen met betrekking tot geschiedenis of natuur zichzelf willen promoten op het festival kan dat kosteloos. Als het festival een succes wordt dan is het plan om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. En wanneer zoiets een succes is? Als de mensen gelukkig weer naar huis gaan. Kijk voor meer informatie over het programma op www.imaginarium-festival.nl.’