’t Robles Park springt eruit

0
138
't Robles Park Grootegast

“Dit is een mooie plek om te wonen, waarom zou je dat niet uitdragen?”

GROOTEGAST – Sinds afgelopen vrijdag is het niet meer te missen: ’t Robles Park in Grootegast. Letters van één meter hoog doen denken aan Hollywood en dat in het noorden van Nederland. Zowel de buurtvereniging als de gemeente is er maar wat blij mee. Ze hebben de handen ineen geslagen om de buurt eens goed op de kaart te zetten. Het beeldmerk, een fotowedstrijd en kunstwerken en speeltoestellen moeten daarvoor zorgen.

“Het is allemaal begonnen met een nieuwe promotiecampagne welke opgestart wordt voor de wijk”, vertelt Arnold van der Holst, voorzitter van Buurtvereniging ’t Robles Park. “Er gaan nu nieuwe kavels in de verkoop en die zijn ook bereikbaar voor starters. De gemeente probeert er een succes van te maken.” Het logo wat eerder gebruikt werd voor promotie van de wijk, voldeed niet voor de openbare ruimte. “En toen stelde de gemeente voor een beeldmerk te ontwikkelen wat hiervoor wel geschikt is.” Het plan werd enthousiast door de Buurtvereniging ontvangen. “De letters zijn één meter hoog en ja, dus behoorlijk aanwezig. Maar we zijn blij met promotie voor de wijk. De bouw is behoorlijk gestagneerd. Het is mooi als we hand in hand kunnen werken hieraan en dat kán, met een actieve Buurtvereniging en een actieve houding van de gemeente. Het is hier een mooie plek om te wonen, waarom zou je dat niet uitdragen?”

De buurt ziet het als een inhaalslag en zet daarom direct door. “In het beeld-kwaliteitsplan was ook opgenomen dat er een speelplek voor de wijk en een aantal kunstobjecten geplaatst zouden worden. Nu we de wijk op de kaart gaan zetten, gaan we ook die neerzetten.” De kunstwerken worden gemaakt door dezelfde kunstenaar die de witte brug heeft ontworpen en zullen daarbij dus perfect aansluiten. De echte plaatsing zal pas na de bouwvak zijn; eerst moet alles langs de Welstandscommissie en het bezwaartraject.

De gemeente hangt een leuke zomeractie aan het nieuwe beeldmerk. Wie de origineelste foto maakt bij het nieuwe beeldmerk, maakt kans op duizend euro in waardebonnen van de Handelsvereniging Grootegast. Iedereen mag meedoen, ook mensen die niet in de gemeente wonen. Een jury zal de winnaar bepalen, insturen kan tot en met 1 september. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Grootegast.