De Spelweek Grijpskerk staat weer in de steigers

0
1436
GroepsFotoGrijpskerkSpelweek

GRIJPSKERK – Maandag 13 augustus gaat hij weer van start: de Spelweek van Grijpskerk. Het bestuur zette vorige week tijdens de vergadering de puntjes op de ‘i’ en is er weer bijna klaar voor. Zowel de organisatie als ongetwijfeld ook de kinderen kijken weer uit naar een week vol plezier en gezelligheid. Met dit jaar als thema: ‘ik zie door de bomen de jungle niet meer’.

Kaz Wiersma draait alweer als vijfde jaar als voorzitter mee. Voor hem, het bestuur en de vrijwilligers begint de Spelweek iets eerder. “Wij beginnen op vrijdag 9 augustus met het opbouwen.” De kinderen kunnen zich maandagochtend inschrijven, waarna het programma meteen van start zal gaan. “Hoeveel kinderen zich aanmelden zal altijd een verrassing blijven, maar gemiddeld zit dat rond de 250”, vertelt Kaz. “Vooral het aantal kleuters varieert nog wel eens, maar het programma is zo opgesteld dat we daar makkelijk op in kunnen spelen.”

Het jungle-thema van dit jaar zal vooral terugkomen in kleine details zoals de aankleding en titels van de spellen. Veel ‘oude klassiekers’ staan op het programma en zijn goed voor menig hoogtepunt in de week. “Ik denk dat voor de kinderen het spel ‘vlaggenroof’ echt een hoogtepunt is. Maar zelf vind ik de laatste avond met het kampvuur een echt hoogtepunt. Alle ouders en kinderen kunnen hierbij zijn en er is een dj. Het is gewoon heel gezellig.” Zoals eigenlijk de hele week. “Ja”, beaamt Kaz, “ook voor ons als leiding. Je leeft tien dagen met twintig vrijwilligers, maar het is eigenlijk alsof je met vrienden op zomerkamp gaat. Overdag zet je je in voor de kinderen en het is leuk dat je op zo’n manier iets kan betekenen voor het dorp. Je krijgt er ook veel dankbaarheid voor terug. En ’s avonds zitten we altijd gezellig na en is het altijd leuk. Eigenlijk ieder lid die bij de club komt, heeft ook zoiets van: hier ga ik niet snel weer uit’.”

Alle informatie over de Spelweek wordt deze week in Grijpskerk via de welbekende posterboekjes verspreid.