Henk Top

0
225
InBeeld2

Dit jaar besloot de gemeente Grootegast een bedrag beschikbaar te stellen, zodat Fc Grootegast het zo gewenste kunstgrasveld kan laten aanleggen. De werkzaamheden zijn in juni van start gegaan en vorderen gestaag. “Ongeveer half augustus moet het klaar zijn”, laat voorzitter van de voetbalclub Henk Top weten. “Op 31 augustus is de opening van het nieuwe kunstgrasveld gepland. Dat wordt een grote feestdag.” Momenteel wordt er gewerkt aan het hekwerk rondom het veld en de dug-outs. “Waarschijnlijk wordt volgende week de grasmat gelegd. Anders wordt het de week daarna. Heel uniek is dat we ook nog eens led-verlichting bij dit nieuwe veld krijgen. Zo zijn we ook een beetje duurzaam en dat was een wens van het bestuur.” Ook het bestaande trainingsveld wordt aangepakt. “Dat is inmiddels omgeploegd en opnieuw ingezaaid en er komt ook daar nieuwe verlichting. We hopen er dit jaar nog op te trainen.” De voorzitter is blij met de werkzaamheden. “Door de groei in het aantal leden komen we gewoon echt velden te kort en dan vooral trainingsvelden.” Het eigendom van de velden is ondergebracht in de Stichting Beheer Sportpark de Leegens. “Een unieke constructie. Het onderhoud is dan ook voor deze Stichting. We hebben daar trouwens een mooie oplossing voor. Cliënten van Stichting de Zijlen hebben hier inmiddels al wat klussen gedaan en zullen dat blijven doen.”