Komt de Mollemabult er toch?

0
209

ZUIDHORN – Als het niet de prestaties van wielerheld Bauke Mollema zelf zijn, dan is het wel de door leden van de wielrenclub Voor de Wind gedoopte ‘Mollemabult’ die de gemoederen bezighoudt in Zuidhorn. Deze brug bij Nieuwklap moest Bauke vroeger dagelijks bedwingen en daarom werd hij ten tijde van de Tour de France met twee spandoeken versierd. Rijkswaterstaat oordeelde al snel dat de spandoeken gevaarlijke situaties konden opleveren en verwijderde deze nog voor het einde van de Tour. In Zuidhorn heerste verontwaardiging en ongeloof, niet alleen in het dorp, maar ook op het gemeentehuis. Burgemeester Bert Swart springt in de bres voor zijn oude plaatsgenoot en gaat deze week eens een kop koffie drinken op het provinciehuis. Komt de Mollemabult er dan toch? “We zien wel even”, lacht Swart, verbaasd dat ook zijn opmerking, bedoelt als ludieke tegenhanger tegen het weghalen van de doeken, zoveel stof doet opwaaien. “Zelfs de NOS belde me op, hoe serieus ik hier werk van wilde maken.” Of Mollema nog gehuldigd wordt in Zuidhorn, doet Swart ook nog geen uitspraken over. “Eerst moet hij maar eens al die criteriums rijden.”