Op zoek naar de steenuil bij Oldehove

0
232
FotoOldehove2

OLDEHOVE – Natuurboerderij Lammerburen organiseert alweer elf jaar lang in de zomer een aantal keren ‘De avond van de steenuil’. Eigenaren Tineke en Jan Enne Haack nemen de deelnemers mee op een wandeling naar de vogelkijkhut aan het Reitdiep en naar de dijk van het Nationaal Landschap Middag-Humsterland op zoek naar deze bijzondere vogel. De avond begint altijd met een voorlichting bestaande uit een film en foto’s.

De noodzaak van de avonden is hoog. Het kleine uiltje krijgt het steeds moeilijker, omdat er steeds minder nestgelegenheden zijn. Schuren zijn steeds minder toegankelijk en extensief beheerde graslandjes waar de uilen voedsel zoeken, verdwijnen ook steeds vaker. Daarnaast speelt de toename van de steenmarter een grote rol, want deze lust graag eieren, jonge uilen en als ze de kans krijgen ook wel volwassenen uilen.

Op 16 augustus wordt de laatste ‘Avond van de steenuil’ van deze zomer georganiseerd. Opgeven hiervoor kan via info@lammerburen.nl of via 0594 591474 of 0621667486.

 

 

FotoOldehove3 

FotoOldehove5 

FotoOldehove