Twee dagen lang draaiorgels in winkelhart van Dokkum

0
243
Filmpje - draaiorgelfestival 2

DOKKUM – Wie op vrijdag en zaterdag in de binnenstad van Dokkum aan het winkelen was werd aangenaam verrast door een serie draaiorgels. Het draaiorgelfestival, met deelnemers uit binnen- en buitenland, werd georganiseerd op de Grote en de Kleine Breedstraat. Op verschillende plaatsen in deze straten waren kleine handdraaiorgels opgesteld en werd er met veel plezier muziek gemaakt. De draaiorgelmuzikanten maakten er een ware show van. Een Duitse deelnemer begeleidde de draaiorgelmuziek met zang en op een andere plaats werd er door drie draaiorgelspelers tegelijk een muziekstuk ten gehore gebracht. Vrijdagavond werd er in het kader van het draaiorgelfestival een zomeravondconcert gehouden in de Bonifatiuskerk. Hier verleenden naast de draaiorgelmuzikanten ook Fardau van der Woude, Auke de Boer en Alina Rozeboom hun medewerking aan.

 

 

]Filmpje - draaiorgelfestival 3

Filmpje - draaiorgelfestival 4 

Filmpje - draaiorgelfestival