Rockband Overload is klaar voor meer optredens

0
1072
REGIO - Rockband Overload

REGIO – De vier muzikanten van rockband Overload hebben alle vier een voorliefde voor rock. Maar hoe zij precies bij elkaar zijn gekomen, weten zij niet meer precies. ‘Iedereen van de band had al wel eens met een ander gespeeld. Kruislings had iedereen wel een connectie met elkaar,’ zegt Klaas Boskma. ‘En we hebben allemaal een voorliefde voor rock, dus we pasten muzikaal gezien goed bij elkaar.’ Sinds april 2011 zijn de vier muzikanten, Klaas Boskma, Tjeerd-Pieter Hoekstra, Taede Basteleur en Gerard Dantuma in deze samenstelling samen als Overload. Het samenspelen begon voor de lol, en uit liefde voor de muziek. ‘Als we zo nu en dan eens zouden kunnen optreden dan was het ons wel prima. Inmiddels is die instelling wel wat veranderd,’ zegt Tjeerd-Pieter. Bij het eerste optreden dat Overload verzorgde konden zij slechts negen nummers samen spelen. Inmiddels hebben zij een complete setlist met bijna veertig nummers op het repertoire. ‘Door de tijd heen zijn we meer en meer op elkaar ingespeeld geraakt, we weten precies wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar aan,’ zegt Taede. Het niveau van de band is omhoog gegaan in de twee jaar dat zij samen zijn. Dat merkt ook het publiek wat bij optredens komt. Publiek is voor de band erg belangrijk. ‘Het is heerlijk om voor een volle zaal te spelen. Dat geeft enorm veel voldoening. Daar kunnen we dan vervolgens weer het hele weekend op teren,’ aldus Tjeerd-Pieter. Naast dat de band enorm veel samen met muziek bezig is hebben zij ook een heleboel plezier met elkaar. ‘We zijn serieus wanneer het nodig is, maar daarnaast hebben we het ook gewoon heel leuk. Eerst oefenen we onze muziek, daarna drinken we gezellig nog een potje bier,’ zegt Klaas. Ondanks dat er in de regio misschien wel tientallen coverbands zijn is Overload wel uniek. ‘We zijn niet een standaard feestband, geschikt voor ieder publiek. We richten ons echt op de rockmuziek. Dat is wat wij het liefst spelen.’ Overload is inmiddels klaar voor meer. Waar zij in het begin voornamelijk voor hun plezier speelden, willen ze nu graag meer de bühne op. ‘We zijn er klaar voor. We durven nu met zekerheid te zeggen dat we wat te bieden hebben. Een avondvullend programma, sterke covers en zelfs eigen nummers, geschreven door Tjeerd-Pieter,’ aldus Gerard. Elke week optreden hoeft van de jongens niet. ‘Tjeerd-Pieter speelt ook in Boni-F, en we hebben altijd gezegd dat dat elkaar niet in de weg moet zitten,’ zegt Teade. ‘En dat is tot nu toe ook prima te doen. Maar wat vaker optreden zou wel erg leuk zijn. Elke maand een optreden bijvoorbeeld.’ Dat de mannen ook elkaar weten te waarderen blijkt. Zij zijn vol lof over elkaars presteren. ‘Gerard is kwalitatief een hele goede zanger. Hij zingt heel zuiver, en gaat de hele avond door. Je kunt echt op hem bouwen, zowel muzikaal als daar omheen,’ zegt Tjeerd-Pieter. ‘Taede is een rustige factor binnen de band. Geen stress, altijd relaxt. Ikzelf ben nog wel eens wat druk in m’n hoofd en dan is het prettig om zo iemand als Taede erbij te hebben die de rust bewaard,’ zegt Gerard. ‘Klaas is degene die van alles regelt voor de band. Hij is ontzettend serieus bezig met de band, met de muziek en als contactpersoon,’ aldus Taede. ‘En aan Tjeerd-Pieter kun je merken dat hij enorm veel ervaring heeft. Hij pakt muziek heel makkelijk op, hij kan alles spelen. Ook dat is heel prettig om erbij te hebben,’ zegt Klaas. ‘We vullen elkaar allemaal aan.’ Het eerstvolgende optreden van Overload is op 5 oktober in Café de Lantaarn in Dokkum. Blijf op de hoogte van optredens en nieuws over de band op www.rockbandoverload.nl.