Wél klaar voor de start

0
205
Lauwersoog

LAUWERSOOG – Ieder jaar weer is het een grote happening: de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum. Deelnemers werken zich maandenlang in het zweet om de 21.1 kilometer met een goede tijd tot einde te brengen. Klaar voor de start stonden ze, maar het weer besloot roet in het eten te gooien. Code oranje werd onheilspellend afgekondigd en de organisatie zag zich genoodzaakt, na eerst de start nog een half uur uit te stellen, om de halve marathon af te lasten. “Onweer, hoog water en windstoten van 80 kilometer per uur werden verwacht. Daarmee wil je in het Lauwersmeer geen mensen op de weg zien lopen”, aldus wedstrijdleider Jaap Smit. Uiteraard sprak de organisatie wel over een hele teleurstelling. Een teleurstelling die bij de klaarstaande lopers van het gezicht af te lezen was. De organisatie laat zich niet uit het veld slaan. ‘Tot zaterdag 16 juli 2014’ prijkt alweer in grote letters op de website.