Bearn Bilker

0
136
DSF_FRIE-p15.pdf - Adobe Acrobat Pro

KOLLUMERLAND- Burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. schrijft in zijn ‘kollum’ op de website van de gemeente over verschillende zaken die hem interesseren of bezighouden. In de laatste ‘kollum’, die afgelopen week online kwam, schrijft Bilker over vakantie en het tempo waarin de Nederlander werkt. ‘Vakantie is nuttig, maar dan moet je ook echt vakantie nemen. Je moet je niet laten regeren door de smartphone, iPad of dat je meent dat je voortdurend op de hoogte moet zijn van welk nieuwsfeitje dan ook. Zelf heb ik altijd al het gevoel dat wanneer ik met vakantie ben, ik helemaal geen zin heb om op de hoogte te zijn hoe het ergens anders in de wereld of thuis is. Dat lees en hoor ik wel als ik weer thuiskom.’ De sfeer die men tijdens de vakantie heeft, zou men volgens Bilker ook thuis wat meer aan moeten houden. ‘De versnelling kan wel een tandje lager. Dat we meer oog hebben voor de omgeving en dat we in wezen gelukkiger worden. En daardoor welvarender. Ik denk dat iedereen wel van dit soort bespiegelingen heeft,  als hij weer terug is van vakantie. Maar dan pak je je iPad, want je bent dan ook weer nieuwsgierig, en dan lees je de mails, en voor je het weet, zit je weer in je aloude versnelling…’