Een frisse wind door korfbalvereniging Zunobri

0
134
DSK_STRK-p19.pdf - Adobe Acrobat Pro

ZUIDHORN – Drie jaren geleden werd het seniorenteam van korfbalvereniging Zunobri opgeheven vanwege te weinig spelers. Veel spelers uit het eerste team trokken naar grotere plaatsen om hun korfbalcarrière daar voort te zetten. ‘Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar zelf ook één van was,’ zegt Robert-Jan Hidding. Toch ging hij na een tijdje de gezelligheid van zijn ‘thuisbasis’ missen. Dat is waarom hij zich vandaag de dag als vrijwilliger weer volop inzet voor Zunobri. ‘Samen met mijn collega-vrijwilligers Magriet Haaijema en Hans Luining wil ik de vereniging nieuw leven inblazen.’

‘Het eerste team is eigenlijk het vlaggenschip van een vereniging,’ zegt Hidding. ‘Toen het technisch team van Zunobri het drie jaar geleden niet voor elkaar kreeg om een seniorenteam bij elkaar te krijgen, zagen we in de jaren daarna dat het aantal leden steeds verder terugliep. Om de vereniging voort te laten bestaan moesten we actie ondernemen.’ Dat hebben ze allereerst gedaan door dit seizoen weer een nieuw seniorenteam op te richten. De 25-jarige trainer Gertjan van Drogen is aangetrokken door de vereniging om het achttal klaar te stomen voor de competitie. ‘Van Drogen komt van SIOS Wolvega en is een ervaren korfballer uit de tweede klasse.’ Hidding heeft er alle vertrouwen in dat van Drogen het nieuwe seniorenteam de fijne kneepjes van het vak bij kan brengen. Maar alleen van een frisse wind kan een vereniging natuurlijk niet leven. Daarom is de PR sponsorcommissie naast de heroprichting van een seniorenteam, tevens op zoek gegaan naar nieuwe sponsoren.

Verder hoopt Zunobri dat ze ook veel jonge spelers enthousiast kan maken om bij hen te korfballen. Daarom organiseert de vereniging jaarlijks korfbaltoernooien voor zevende en achtste groepers en instuiven voor de jongere kinderen, om hen kennis te laten maken met de sport. ‘Zunobri vindt de jeugd erg belangrijk, want zij moet in de toekomst uiteindelijk het vlaggenschip van onze vereniging worden.’