Excelsior geroemd om prestatie van wereldklasse

0
107
zuidhorn overhandiging dvd van excelsior aan burgemeester zuidhorn

ZUIDHORN – Muziekvereniging Excelsior uit Grijpskerk onder leiding van dirigent Andries de Haan heeft afgelopen weekend op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade de eerste plaats behaald in de derde divisie voor fanfares en is daarmee wereldkampioen. Een prestatie waarop de gemeente Zuidhorn maar wat trots is. En daarom werd het korps even in het zonnetje gezet op het gemeentehuis. Marian Dijkstra, voorzitter van de muziekvereniging overhandigde daar dinsdag de CD met de winnende uitvoering van het muziekstuk De Ruigewaard, dat Jan de Haan uit Oranjewoude speciaal voor het concours heeft geschreven, aan burgemeester Bert Swart. De prestatie van ‘wereldklasse’ van het korps werd uitgebreid geroemd. Niet alleen Grijpskerk, maar heel Zuidhorn kan trots zijn op Excelsior.