Mollema schrijft Profronde Surhuisterveen op zijn naam

0
178
SV10

SURHUISTERVEEN – De 32e Profronde van Surhuisterveen, die vorige week dinsdag plaatsvond, werd gewonnen door Bauke Mollema. Net even later kwam Tour de France-winnaar Chris Froome over de finish, gevolgd door ‘het beest’ Lieuwe Westra. Dit beest was nog maar kwalijk hersteld van zijn ziekzijn wat hij tijdens het fietsen van de Tour de France opliep. Tot grote spijt van Westra, en heel wielrenminnend Nederland, moest hij met de finish in zicht op de laatste dag van de Tour de France afstappen. Hij was zo ziek als een hond, het zat er niet meer in. Anderhalve week later is hij zodanig hersteld dat hij in Surhuisterveen wel mee kon doen met wat hij een thuiswedstrijd noemde. De ronde van Denemarken van een dag later zegde hij alsnog af. De thuiswedstrijd reed hij liever. Zo’n 30.000 toeschouwers kwamen op de Profronde af. Dit waren minder dan voorgaande jaren, maar alsnog een enorme groep toeschouwers. De daling van het aantal toeschouwers was te wijten aan het slechte weer van afgelopen dinsdag. ’s Avonds kwam de regen met bakken uit de hemel.

 

profronde 7 

profronde 8 

profronde 9 

profronde 11 

SV02 

SV09