Tijdens eigen toertocht neemt Mollema uitgebreid tijd voor fans

0
760
3 aug groningen bouke mollema bij het startsein van de tour 01

‘Rondje van Bauke’ uiteraard ook door Zuidhorn

GRONINGEN/ZUIDHORN – Aan de eerste editie van de Bauke Mollematocht afgelopen zondag deden maar liefst elfhonderd deelnemers mee. De toertocht, vernoemd naar de populaire wielrenner die dit jaar een zesde plek wist te behalen op de Tour de France, was daarmee een groot succes. Het weer was goed, er stonden veel toeschouwers langs de route en ook de grote renner zelf liet zich van zijn beste kant zien. Hij nam uitgebreid de tijd voor fans en fietste met verschillende rijders een stukje op. Als het aan de organisatie van de Bauke Mollematocht ligt, komt er volgend jaar zeker een volgende editie van de toertocht.

’s Ochtends vroeg stonden al om 7.00 uur de eerste fanatiekelingen te wachten bij de inschrijfbalie bij Sportcentrum Kardinge. Iedereen wilde verzekerd zijn van een plek aan de start van de toertocht, die in afstand varieert van 25 tot 140 kilometer. Mollema heeft de route zelf uitgezet. Bijzonder is dat hij hier vroeger zelf ook trainde en fietste. Voor Mollema was het dus echt een stukje nostalgie, waar hij zelf ook met volle teugen van leek te genieten. Hij nam ruim de tijd om met andere fietsers een praatje te maken en handtekeningen uit te delen. Over de hoge opkomst zegt Mollema: “Op dat aantal ben ik best een beetje trots. Hoewel ik niet al teveel bemoeienis heb met de organisatie vind ik het wel erg leuk, zo’n eigen tocht."

Om 9.00 uur ging ‘Baukes Peloton’ van start, bestaande uit zo’n 150 fietsliefhebbers die een route van 100 kilometer hebben gereden. Ook een aantal jonge rijders sloten bij het peloton aan. Zelfs het Jeugdjournaal besteedde aandacht aan de jongste deelnemers. Want hoe bijzonder is het om met je grote held te mogen fietsen?

Met de toertocht is geld ingezameld voor Bike4Air, het goede doel waar de Mollema ambassadeur van is. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar taaislijmziekte. Per deelnemer werd drie euro gedoneerd aan het goede doel.