Wietske Poelman

0
144
Vrouw met de hamer - Wietske Poelman

Voorzitter Plaatselijk Belang

Gerkesklooster/Stroobos

‘Zo’n vijf jaar geleden maakte ik me druk om het pad naast mijn huis. Dat is een openbaar pad, waar veel mensen langs lopen en fietsen, maar waar het erg donker kan zijn. Het zou mooi zijn als daar verlichting zou komen. In plaats van te zeuren heb ik me aangemeld bij het Plaatselijk Belang. Daar achtte ik de kans het grootst om iets voor elkaar te krijgen. Het heeft even geduurd, maar vorige maand is er verlichting gekomen. Ondertussen ben ik bij het Plaatselijk Belang op de stoel van de voorzitter terechtgekomen. Tineke Koers nam afgelopen april afscheid. Één van onze speerpunten is momenteel de weg vanaf het viaduct rondweg Buitenpost. Aan de kant van Buitenpost zijn er allerlei wegversmallingen, aan de kant van Gerkesklooster/Stroobos is het ronduit gevaarlijk. Daarover zijn we momenteel met de gemeente in gesprek. Ik moet zeggen dat de contacten met de gemeente daarover erg goed zijn. Er valt over alles te praten en er wordt serieus gekeken naar wat voor oplossingen er geboden kunnen worden. Het tweelingdorp Gerkesklooster/Stroobos is een bijzonder tweelingdorp, met al een hele oude geschiedenis. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat als men hier wil blijven wonen, dit ook mogelijk is. Mijn persoonlijke wens is dat mensen die hier geboren en getogen zijn hier ook tot hun dood kunnen blijven wonen. De voorzieningen daarvoor zijn echter niet fantastisch. Het ontbreken van een woonvoorziening voor ouderen is één van de dingen die ik graag anders zou zien. Wanneer zo’n woonvoorziening er is kan er ook weer een buurtwinkeltje bestaan. Als dorp zijnde moeten we altijd in ontwikkeling blijven. Stilstaan is achteruitgaan, en dat moeten we zien te voorkomen. Het zeer actieve verenigingsleven van het dorp helpt hier zeker aan mee. Zowel op muzikaal als sportief vlak heeft dit dorp heel veel te bieden. Waar we ook trots op zijn is de dat de opening van 675 jaar Achtkarspelen op 14 september plaats gaat vinden in de Hervormde kerk van Gerkesklooster. Deze kerk is wat er overgebleven is van het klooster, en daarmee één van de oudste gebouwen in de gemeente. De opening van 675 jaar Achtkarspelen past hier dan ook zeker.’