Zoutkamper uitgeroepen tot ‘Werkloze des vaderlands’

0
116
Lauwersoog Jan van der Veen Werkloze des Vaderlands

ZOUTKAMP – Het Radio2 Programma ‘Cappuccino’ heeft de Zoutkamper Jan van der Veen tot ‘Werkloze des Vaderlands’ uitgeroepen. Deze 56-jarige hoopt met dank aan de titel snel aan een baan te komen. “Mijn voorgangers die de titel ook hebben gedrage, zijn er allemaal in geslaagd werk te vinden”, spreekt hij hoopvol.

Van der Veen spreekt over zichzelf als een optimist die weigert de handdoek in de ring te gooien. Dus na tweeënhalf jaar zonder werk te zitten, houdt hij nog altijd moed en hoop om die felbegeerde baan binnen te slepen. De uitverkiezing als ‘Werkloze des Vaderlands’ moet daarbij helpen. “De bedoeling ervan is om jezelf als werkzoekende onder de aandacht te brengen. Ik win er in principe niks mee, maar hoop er natuurlijk indirect wel veel mee te winnen. Sowieso een stukje publiciteit en daarnaast helpt NCRV mij nu ook.” Inmiddels heeft hij dankzij zijn titel al de eerste sollicitatie te pakken. “Via via, want zo moet dat gaan, werd ik geattendeerd op een vacature en nu mag ik solliciteren. Ik heb al een paar keer heel dichtbij gezeten; nu moet het maar eens echt afgerond worden.”

Van der Veen heeft genoeg te bieden. Hij komt uit de transportwereld, maar werkt ook als enthousiast vrijwilliger bij Het Informatie Paviljoen in Lauwersoog en Staatsbosbeheer in Lauwersmeer. Stilzitten is niet aan hem besteed en hij heeft geen moeite met de tijd mee te gaan. “Tegenwoordig gaat nu eenmaal veel via internet, twitter enzovoort. Ik heb al diverse workshops gevolgd.” Jan van der Veen is te bereiken op 06-18052049 of via jvd-veen@home.nl.