Als volleerde holbewoners

0
99
Lauwerszijl Spelweek-3

LAUWERZIJL – De kinderen van Lauwerzijl gingen afgelopen week terug naar de Oertijd, want dat was het thema van de spelweek. Veel van de spellen en activiteiten stonden in teken van de tijd van holbewoners en dinosaurussen. Op woensdag gingen de kinderen survivallen op de dijk en dan niet zomaar survivallen. Gehuld in een heus tijger- of panterkleed lieten ze zien volleerde holbewoners te zijn. Helaas maakte de regen het noodzakelijk de survival in te korten en film te kijken in het dorpshuis. Op donderdag wachtte de kinderen een geslaagd uitje naar Drouwenerzand. Vrijdag volgde kinderbingo en vossenjacht en zaterdag was er de kinderzeskamp. Ook de volwassenen kwamen ’s middags in actie voor hun eigen zeskamp. Vuurmaken, vissen met een zelf te maken hengel, en lopen met een ‘flinstonesmobiel’; ga er maar aan staan. De traditionele dorpsbarbeque sloot deze geslaagde dag af. En nee, daarbij geen zwijnen aan het spit, maar toch maar ‘heel 2013’ worstjes op de plaat.